Advertentie

Met een Biski ga je letterlijk van twee walletjes

Of van de wal in de sloot. Alleen nu is je scootertje hier tegen bestand en heb je dikke vette sch**t aan water. Op de Gibbs Biski kan je rijden en varen waar je maar wilt! Even wat golfjes pakken, of windsurfers pesten waarna je met dit amfibische ding zo het water weer uit rijdt, op twee wielen! Van go-go Gadget waterscooter naar go-go Gadget gewone scooter. Bij het eerst zien van het apparaat dacht ik meteen aan hipsters; tegendraads want dan is het mooi, afschuwelijk want dan is het mooi, niet mainstream want dan is het mooi. Gelukkig is de Biski dit allemaal niet, hoewel.. De scooter is afgrijzelijk, tegendraads en ook niet mainstream.. Sterker nog, je kan met de stroming mee en tegen de stroming in. Ok! Genoeg onzin! Eens kijk wat het wel ongeveer is en kan.
gibbssports biski (3)De Biski is vermoedelijk street legal en heeft genoeg kracht om met ongeveer 130 kmh de weg onveilig te maken. Dit kan de scooter dankzij een 55-pk twin-cilinder motor. Zodra de Biski het water raakt trekt hij zijn achterwielen omhoog om plaats te maken voor jets aan beide kanten van het wiel. Dit gebeurt binnen 5 seconden waardoor je meteen kan varen en sturen. Je zal het amper geloven, maar je haalt ongeveer 60 kmh hiermee op het water.
gibbssports biski (2)gibbssports biski (1)Gezien het kolosale ontwerp betwijfel ik of de go-go gadget Biski een beetje te rijden valt op de weg en of het te is besturen zodra je er mee vaart. De Gibbs Biski opent wel zeker weten nieuwe wegen voor zijn rijder. Hij past niet onder je bed en is daarom niet geschikt voor tel-sell, maar het neemt geen dubbele plek in beslag in de schuur. Ideaal voor iemand met een dubbele hobby, of iemand die een stuk kan afsnijden naar het werk door over het water te gaan. Misschien is dit wel DE uitvinding voor de mensen in de file voor de Coentunnel. Het is helaas voor hen nog niet helemaal duidelijk of de scooter in productie gaat, maar het bedrijf toonde hem wel al op de American Motorcycle Expo in Florida in 2015.

Het filmpje is in ieder geval al hilarisch. Ik denk alleen dat de wereld nog niet helemaal klaar is voor dit technische hoogstandje!

Meer weten? Even rijden surfen naar Gibbssports