Advertentie

Het project 1708, aka de Ducati Superleggera V4 krijgt een gezicht en wat ‘mind-blowing’ details. Maak je stoelriemen maar vast want het is weer op zijn Ducati’s echt een bizarre motor. Althans op de gelekte papieren in ieder geval wel.

Wat dacht je van carbon wielen, carbon achterbrug, Ohlins vork, Ohlins achterpomp met titanium veer, STM droge koppeling, titanium boutjes, titanium nokkenassen en een volledig titanium Akrapovic uitlaat op een motor van 152 kilogram met 234 paardenkrachten? Leggera is een ander woord voor licht in het Italiaans. Dat verklaart de 152 kilogram en ‘super’ verklaart denk ik dan de 224 paardenkrachten?

Op dit moment is het nog lang niet alles bekend, maar wat opvalt naast de brute specs zijn de vleugels op vleugels op de Ducati Superleggera V4. De motor zou hiermee 50kg druk op het voorwiel krijgen als je rond de 270 kilometers per uur laag vliegt. Dat is net niet het dubbele van zijn uitgeklede broertje die ook nog eens 20 kilogram zwaarder is.

Er zijn aanwijzingen dat het prijskaartje aan dit semi vliegtuig net geen €100.000 zal zijn, maar dan heb je ook wat. Ergens in Mei 2020 zou de levering op gang moeten komen van deze gelimiteerde versie.

Video: Youtube
Foto via Conquest Racing – Facebook

Dankzij advertenties surf je voor niets