Pak aan. De Ducati Streetfighter V4 S met 220 PK

Ok, om de twee-twintig te halen moet je er wel nog een volledige ‘Akra’ onder hangen. Dit heeft Ducati laten weten toen zij officieel nieuw leven bliezen in de Streetfighter modellen die tussen 2009 en 2015 te koop waren. Maak kennis met de Streetfighter V4 en de V4S.

De basis van de Streetfighter V4 is een Panigale V4, ontdaan van de kuipen en uitgerust met een hoog en breed stuur. Hij weegt 178 kg en wordt aangedreven door een 1103 cc Desmosedici Stradale motorblok met 208 PK. Voor het mooie kan je er nog een volledige Ducati Performance Akrapovic onder schroeven. Dat maakt deze motor tot een machine met 220 PK op 172 KG. Komt neer op een vermogen/gewicht verhouding van 1.28. Standaard heeft de Streetfighter V4 ‘slechts’ 208 PK, en weegt respectievelijk 178 KG. Daarmee komt de verhouding op 1.17, ook niet gek natuurlijk…..

- Advertentie -

De full-LED koplamp moet herinneren aan de voorkant van de Panigale V4 en aan de ‘gekke grijns van de Joker’. Naar het schijnt het stripverhaalkarakter waarop het Ducati Style Center zich voor deze nieuwe, door Bologna gebouwde, naked heeft laten inspireren.

De ‘S’ variant die ten tonele zal komen van de Streetfighter V4, welke je overigens op iedere foto ziet van deze post, heeft ‘dat net een beetje meer pakket’. Deze fiets is uitgerust met Öhlins vering, Öhlins stuurdemper, Marchesini wielen en Ducati Electronic Suspension.

Al deze cijfers laten vast je hoofd tollen, maar wees gerust. Ducati weet te melden dat de winglets 28 kg neerwaartse kracht genereren bij 270 km/u (misschien ben ik de enige die nooit zo hard wil op een motor?). Anyway, hierdoor wordt het effect van het voorwiel die ‘zweeft’ bij hoge snelheid en wheelie neigingen verminderd. Ze verhogen ook de stabiliteit tijdens het remmen op het draaipunt en in de bocht. Moet dus allemaal soepeltjes gaan dankzij die dubbele vleugels.

Om de wielen aan de juiste kant van de motor te houden helpt de elektronica ook een handje mee. Het pakket is gebaseerd op een 6-assig traagheidsmeetplatform dat onmiddellijk de roll (ΩX), yaw (ΩZ), lengte-acceleratie (aX), dwars-acceleratie (aY) en verticale acceleratie (aZ) van de motorfiets detecteert. De elektronica houdt toezicht op elk onderdeel van de rit: sommige bedieningselementen zorgen voor start, acceleratie en remmen, andere voor tractie, terwijl andere helpen bij het nemen van bochten en bij de exit van de bochten. Je mag inderdaad best een handje geholpen worden om dit vermogen onder controle te houden.

De conclusie is dat Ducati weer een pareltje heeft neergezet. Ik smul werkelijk van iedere foto van deze motor en ik kan niet wachten om dit geweld eens uit te proberen tijdens een mooie route, weliswaar in een normal riding mode met alle hulp volledig aan.

De prijskaartjes zijn niet misselijk overigens:
Streetfighter V4 – 22.999 euro
Streetfighter V4S – 26.590 euro

Later meer!

Fotos / meer informatie: Ducati

Nieuw

- Advertentie -

Gerelateerd