Ducati Streetfighter v2 komt eraan?

De Ducati Streetfighter v2 zou in de maak zijn als we de CEO van Ducati, Claudio Domenicali, mogen geloven in een interview met MCN. Een logische stap na de introductie van de V4 die voor velen angstaanjagende specificaties kent.

Als je naar de historie kijkt van Ducati dan zien we vaker dat zij de markt op komen met een enorme powerbike en hierna volgen met een lichter model. Bij de Streetfighters die tussen 2009 en 2015 zijn uitgebracht ging het bijvoorbeeld ook zo. De Italiaanse fabrikant begon met een 1098, die vanaf 2012 werd aangevuld met een 848 model. Hierdoor bedient Ducati een breed naked segment en dit trucje zullen zij vermoedelijk gaan herhalen door met de Ducati Streetfighter V2 te komen.

- Advertentie -

Er is nog niet veel van bekend, maar in het interview met MCN is aangegeven dat de motor ‘slechts’ 155 PK op het achterwiel zet en het zelfde 955 blok zal hebben als de 959 Panigale v2. Echter als je nagaat dat de Streetfighter V4 momenteel maar weinig verschilt met de Panigale V4 waar deze op is gebaseerd, verwacht ik dat het aanstormende model ook weer erg lijkt op zijn bekuipte evenknie. Dat betekent:

955cc Vloeistofgekoelde V-twin motor
Dubbele monoblock Brembo-remmen met ABS
Quickshifter
Elektronische motorremcontrole
Van MotoGP afgeleide anti-wheelie en tractiecontrole
Volledig instelbare Showa-vork
Sachs achterkpomp

Vermoedelijk zal de motor een slankere voorkant hebben doordat er geen ‘wings’ nodig zijn om het voorwiel meer aan de grond te houden. Nog even koffiedik kijken, maar er hangt iets in de lucht!

Bron: MCN
Foto: Ducati

Nieuw

- Advertentie -

Gerelateerd