FOBO Bike, bandenspanning checken tijdens het rijden

- Advertentie -

We moeten nog even wachten op het echte mooie weer, maar mocht de tijd daar zijn is deze gadget de FOBO Bike misschien wel wat! Zeg nou zelf, zou het niet verdomde handig zijn als je onder het rijden even kan checken of je banden niet te zacht zijn of te heet worden? Met dit stukje techniek kan dat nu gemakkelijk via een app op je telefoon, die natuurlijk veilig op je stuur zit. Briljant!

fobo bandenspanning bikerbook

FOBO Bike is een nieuw ultramodern bandenspanning monitoring systeem die anders, én uitgebreider is dan bestaande TPMS systemen (Tire Pressure Monitoring Systems). Zo worden de banden de hele dag in de gaten gehouden via bluetooth. De set is binnen een paar seconden geïnstalleerd en is net zo makkelijk als een ventieldopje wisselen. Het systeem is voorzien van een unieke dubbele anti-diefstalbeveiliging.

20160223_183640

De gepatenteerde FOBO Bike set bestaat uit twee kleine sensoren in het ventieldopje die via een bluetooth verbinding maakt met je smartphone. Het is nu dus mogelijk om de hele dag live je bandendruk en bandentemperatuur te checken, ook als je voor je geplande ritje of tour even snel wil kijken of de banden nog hard zijn in de schuur. De telefoon app zal je meteen via je scherm en bluetooth headset waarschuwen als er problemen zijn met de bandenspanning of temperatuur en daar gaat het uiteindelijk om. Want stel je is voor als je lek rijdt op de snelweg en dan een afslag neemt……oei! Dan weet je precies waarom je dit setje misschien wél had moeten aanschaffen. Wie kent ze niet, nadat de motor een tijdje heeft stilgestaan even het welbekende “schopje tegen de band” en gaan met die banaan! Geen goed idee dus. Misschien toch maar een veilige gadget aanschaffen en het is altijd leuk om data te verzamelen voor de echte data motorfreaks onder ons!

20160223_183514

De FOBO Bike set heeft een anti-diefstalbeveiliging zodat de set niet zo maar van het ventiel afgedraaid kan worden, niet geheel onmisbaar in deze tijd helaas. Maar ook is de set extra beveiligd via de FOBO smartphone app (CrossPair Technologie) en werken de sensoren alleen via jouw account. Dus even een setje stelen en op een andere account aanmelden is zinloos, hopelijk weten de potentiele boefjes dat ook.

Via de smartphone app kun je tot 19 wielen tegelijktijdig bijhouden, dat zijn er 17 meer dan je nodig hebt op het moment zelf maar toch leuk als je meerdere voertuigen uitrust met het systeem. En voor wanneer de motor wordt uitgeleend is het zelfs mogelijk om de FOBO Bike te delen met je familie en vrienden tot max. 100 vrienden…….Dat leek ons net genoeg. Zo kun je dus anderen gebruik laten maken van de voordelen van FOBO Bike op hun eigen smartphone en dat is wel zo handig want en je motor uitlenen en je smartphone? Dat zal niet echt leuk gevonden worden. Het installeren van de FOBO Bike is simpel en snel zodat iedereen zelf de set in 5 minuten kan monteren.

20160223_183750

Wel raden we aan je wielen opnieuw te laten balanceren want ook al wegen ze maar 10gr. We weten allemaal dat die paar gram heel veel uit kan maken in een draaiend wiel. In de app kan vervolgens aangegeven worden in welke eenheden de druk en temperatuur weergegeven moeten worden en wanneer er waarschuwingen gegeven moeten worden.

fobo bike bandenspanning

De FOBO Bike is verkrijgbaar in het zwart of in het zilver en werkt op alle Android en iOS toestellen die Bluetooth 4.0 ondersteunen en kost je maar € 99,95. Dat is niet duur als je daarmee je leven misschien wel kan redden….. Want we zeggen maar zo “beter een meier over de balk, dan 6 weken gips en een spalk”!

Voor meer informatie over de FOBO Bike kunt u terecht bij uw dealer of exclusief Benelux importeur MotoPro email: info@motopro.com en hij is verkrijgbaar bij motorspeciaalzaken en banden specialisten.

[kad_youtube url=”https://youtu.be/lCZmLDhfg9o” width=704 height=396 ]

- Advertentie -

Nieuw

- Advertentie -

Gerelateerd

- Advertentie -