Advertentie

Wordt de Yamaha Yzf R6 eindelijk vernieuwd?

Het zou niet meer dan logisch mogen zijn dat Yamaha een compleet vernieuwde Yamaha Yzf R6 in 2017 op de markt zal brengen. Eindelijk weer een frisse versie van de geroemde R6 supersport….. Het huidige model is in wezen dezelfde motor die debuteerde in 2008. Weliswaar met milde updates in 2010 waar hij onder andere top-end power inleverde voor midrange power.

Vorig jaar zagen we de Yamaha Yzf R1 die een grote onderhoudsbeurt kreeg. Het is tijd voor het 600cc broertje om hetzelde behandeld te worden en dat lijkt het geval te zijn! Dit als we de de geruchten uit Japan mogen geloven die het hebben over een geheel nieuwe Yamaha Yzf R6 die later dit jaar zal debuteren. Uiteraard komt de motor dan op de markt als 2017 modeljaar.
Het grootste deel van deze geruchten komen ‘helaas’ uit het Japanse tijdschrift Young Machine dat bekend staat voor het vroeg uitbrengen van nieuwe model concepten, maar helaas ook voor hun onnauwkeurigheid. De tijd zal het leren. Maar waar rook is, is meestal vuur!
Yamaha YZF R6 2017 - Young Machine

Visuele speculaties van de Yzf R6 2017

De nieuwe R6 heeft op het plaatje veel weg van de huidige R1 en dat is op zich geen slechte theorie (of het mooi is mag Joost weten, ikzelf ben er qua looks niet van gecharmeerd: Check dit maar is). Wel word ik blij als de nieuwe tech hebbedingen over worden genomen, maar het is speculeren of Yamaha de keuze maakt om deze high-tech ‘gadgets’ van de R1 door te plaatsen op deze supersporter. Het gerucht gaat dat de nieuwe R6 voorzien zal worden van een TFT-kleuren dashboard, tractioncontrol, wheeliecontrol en verschillende instelbare rijmodi.

Mooie kans Yamaha

Als je naar de concurrenten in de supersport markt kijkt heeft Yamaha momenteel een mooie kans om zich hierin op de voorgrond te positioneren. MV Agusta heeft dan wel de meest geavanceerde machine in deze klasse, maar het helpt niet mee dat het bedrijf momenteel in de financiele ellende zit.  Daarnaast is de Daytona ook wel aan een beurtje toe en heeft Ducati geen ‘lichtere modellen’ meer. Suzuki komt waarschijnlijk pas het jaar er op met een vernieuwing in deze klasse. Alleen de Kawasaki Ninja ZX-6R is ‘onlangs’ nog vernieuwd, maar ook dit was alweer in 2013. Kom dus maar op met de officiele bevestigingen. We houden het in ieder geval in de gaten.

Bron en foto: Young Machine Japan

Dankzij advertenties surf je voor niets