Honda Africa Twin – Zo rolt hij uit de fabriek in 2020

Africa Twin montage video

Altijd al willen weten hoe de Honda Africa Twin, model 2020, uit de Honda fabriek rolt? De Japanse motorfabrikant geeft een kijkje in eigen keuken middels een boeiende video. Nu even geen sensatie en adrenaline, maar pure info. Honda laat je meekijken bij het opbouwen van de V-Twin Adventure vanaf de eerste schroef.

- Advertentie -

Honda Africa Twin fabricage video

Van nul tot vier minuten wordt er gewerkt aan het motorblok. Daarna volgt het body work tot ongeveer 10 minuten en als laatste de inspectie en het testen van de motor. Het is toch wel erg boeiend om te zien hoe zo een productielijn eruitziet en het verbaast mij altijd nog hoeveel menselijke input er alsnog bij komt kijken.

Een heel klein beetje historie Africa Twin

De Honda Africa Twin is vanaf 1988 op de markt met enkele jaren pauze. Vanaf 2003 tot 2015 werd er geen nieuw model uitgebracht. Het leek ook onnodig gezien de motor onverwoestbaar bleek. Dat de V-Twin vanaf het eerste moment van goede kwaliteit was wordt ook nog eens onderbouwd door het huidige aanbod. Op marktplaats vind je geregeld een ’88er’ met duizenden kilometers op de teller en slechts enkele roestplekjes, of een teller met melkglazen.

Video via YT
Foto via Honda

Nieuw

- Advertentie -

Gerelateerd