Motortrip? Probeer de Timmelsjoch eens!

Een motortrip en de Timmelsjoch kan je bestempelen als een goed huwelijk. De bergpas die Oostenrijk met Italie verbindt is een must-do. Hij brengt je tot een hoogte van 2509 meter over een adembenemende variatie van bochten en uitzichten. De maximale stijging is 13% en je kan meer dan 40 kilometer lang genieten van deze stijging en daling.

Deze must-do Hochalpenstra├če tolweg leidt door de ├ľtztaler gletsjerwereld en de Zuid-Tiroolse wijngaarden van het Passeiertal naar Meran. De Timmelsjoch is buiten het toeristische seizoen om niet een hele drukke pas. Ideaal dus voor een leuke motortrip.

- Advertentie -

Kom je vanaf Oostenrijk dan zal je een paar euro’tjes moeten betalen om richting de top te komen. De kosten zijn momenteel (2019) een fors bedrag van 14 euro, maar je krijgt er dan gelukkig wel een sticker bij. En bovendien, als je dit bedrag afzet tegen het aantal minuten plezier dan valt het wel weer mee. Tevens is de Oostenrijkse kant prachtig onderhouden en schoon, dus je krijgt er wel wat voor terug. Een groot nadeel is de lange aanrijdroute door Solden heen. In de omgeving zelf is niet veel te beleven.

Persoonlijk zijn we meer fan van de Italiaanse kant. Hier tref je iets meer kronkels aan dan aan de Oostenrijkse kant. Ondanks dat de bochten je hier wat meer op de proef stellen, omdat ze niet zo ruim zijn als de overkant, zijn ze erg mooi om te rijden. Het asfalt is ook hier prima en de uitzichten even mooi, zo niet mooier. Als je beneden aankomt dan heb je direct tal van mogelijkheden. Zo rijd je binnen enkele kilometers naar de Penserjoch, of de Jaufenpas. Een ander voordeel is dat je hier zonder een bezoek aan een tolhuis op en af kan. Scheelt je weer een halve tank benzine…

De Timmelsjoch is meestal vanaf begin juni tot en met half oktober dagelijks geopend tussen 07.00 en 20.00 uur. ‘Leuk weetje:’ Per jaar rijden er ongeveer 85.000 motoren en 105.000 autos over de pas.

Route: Myrouteapp

Nieuw

- Advertentie -

Gerelateerd