Penserjoch – Met de motor door een ansichkaart

Alleen maar asfalt voor je uitduwen is ook niet alles. Daarom is de Penserjoch bergpas een goede afwisseling. Het is niet de meest hoge pas en kent ook niet de meest spectaculaire bochtenseries, maar je wilt er wel geweest zijn. Alleen al voor het uitzicht.

De Penserjoch brengt je tot 2211 meter hoogte en verbindt de Italiaanse stad Bozen met Sterzing, of andersom natuurlijk. Het is een vrij lange aanrijdroute vanaf het zuiden door verschillende kleine dorpjes en lange tunnels. Eenmaal aangekomen bij de klim word je getrakteerd op een prachtig gebied, maar ontbreekt het een klein beetje aan een mooie bochtenserie.

- Advertentie -

Zoals te zien op de foto’s heb je lange rechte stukken, afgewisseld met een enkele bocht om je langs de berg omhoog te leiden. Niet zo een spektakel zoals bijvoorbeeld de Stelvio, Mendola, of de Umbrail pas. Het doet een beetje aan als de Furkajoch in Oostenrijk. Ook een leuke pas, maar niet met de gewilde bochtenpartijen.

In Google Maps hebben we de route voor de vorm uitgestippeld vanaf het Sarntal, omdat het verloop van de weg niet goed te zien is als we hem vanaf Bozen plannen. Er komt dus ongeveer nog 20 kilometer bij de geplande 47 kilometer in het voorbeeld.

Het asfalt is op de meeste delen meer dan prima en vanaf Sterzing kan je via een geweldige route richting de Timmelsjoch. Wordt vervolgd!

Kaart: Google Maps

Nieuw

- Advertentie -

Gerelateerd