Advertentie

Ducati heeft een concurrent voor de BMW R nine T met de introductie van de Scrambler 1100 PRO en 1100 Sport PRO. Naar eigen zeggen de ideale keuze voor diegenen die willen rijden op een 1079 CC motor met een royaal koppel. Maar ook voor een ieder die wilt genieten van een lange rit door een 15 liter stalen tank en een comfortabel zadel met nieuwe coating. 

De Ducati Scrambler 1100 PRO onderscheidt zich door een nieuwe tweekleurige “Ocean Drive” kleurstelling. Het stalen Trellis frame en een achterste aluminium subframe zijn beide zwart en de aluminium afdekkappen zijn ook zwart. De motoren hebben een nieuwe rechtse dubbele uitlaat en een laaghangende nummerplaathouder. Dit geheel zorgt voor een opvallende styling aan de achterzijde en geven de Scrambler samen met de nieuwe kleurstelling een compacte uitstraling. Een ander kenmerk is de omlijste koplamp. Deze zou geïnspireerd zijn op de beschermende tape dat in de jaren ’70 werd gebruikt. In de koplamp is een zwart metalen “X” verwerkt. Dit detail maakt de motor herkenbaar, zelfs met de koplamp uit.

De Ducati Scrambler 1100 Sport PRO is de meest robuuste versie in de Scrambler familie. Hij beschikt over alle styling details van de PRO, maar ook over wat extra’s. Zoals Öhlins vering, een laag stuur en Café Racer spiegels. De 1100 Sport PRO heeft ook een matzwarte kleurstelling, aangevuld met zijpanelen met een gelakt 1100 logo.

Beide Ducati Scrambler 1100 PRO zijn uitgerust met Ducati Traction Control (DTC) die speciaal afgesteld is voor deze modellen en zijn de motoren voorzien van ABS Cornering. Daarnaast hebben de motoren drie standaard rijmodi (Active, Journey en City).

Ducati Scrambler 1100 PRO en Sport PRO zullen vanaf eind maart 2020 beschikbaar zijn. De introductie zal plaatsvinden tijdens de Open House op vrijdag 27 en zaterdag 28 maart bij de officiële Ducati dealers in Nederland.
In België vindt de introductie plaats bij de officiële Ducati dealers tijdens het Opendeur weekend van vrijdag 27 tot en met zondag 29 maart.

Bron en fotos: Ducati

Dankzij advertenties surf je voor niets