Skully, de slimme helm failliet door dom handelen?

- Advertentie -

Slimme Skully helm failliet door dom handelen

Of gewoon de tijd te ver vooruit geweest? Lijkt er allemaal niet op. Er staan nog een behoorlijk aantal motorhelmen in bestellingen welke overigens al zijn afgetikt door liefhebbers die waarschijnlijk kunnen fluiten naar hun centen. Skully, dat bijna 2,5 miljoen dollar ophaalde met een crowdfudingcampagne voor hun ‘slimme motorhelm’, de AR1, sluit zijn deuren. Dat schrijft de fabrikant op de Indiegogo-pagina waardoor het vermoeden dat het niet goed ging van onlangs is bevestigd.

- Advertentie -

Skully probeerde met zijn AR1 een slimme motorhelm te ontwikkelen met ‘heads-up display’, een transparant scherm als vizier. Daar zou informatie van de trip, omgeving en motor beschikbaar zijn, naast de beelden van een achteruitkijkcamera.

Helaas voor de crowdfunders geeft de crowdfundingsite Indiegogo geen garantie in geval van faillissementen. Het lijkt dus heel onwaarschijnlijk dat de backers van het project hun investering terugkrijgen. Wel kunnen zij een claim indienen… Succes daarmee!

Hoe het bedrijf op de fles heeft kunnen gaan is niet helemaal duidelijk. Het lijkt er op dat er meer geld in ontwikkeling en productie is gaan zitten dan in eerste instantie begroot.

Nu maar eens kijken wie er in dit gat gaat springen naast BMW met hun HUD motorhelm.

Meer info en fotos: Skully

- Advertentie -

Nieuw

- Advertentie -

Gerelateerd