Smart Windscherm op Yamaha Tricity

- Advertentie -

Smart windscherm op Yamaha scoot

Geen voorruit van dit gelijknamige kleine k auto’tje, maar een ingenieus windscherm met smart functionaliteiten voor op je scooter. Het gaat om een bijzondere ontwikkeling van Samsung dat in samenwerking met Yamaha een concept heeft gepresenteerd van dit ‘smart windscherm’.  Je smartphone is hiermee ook tijdens het rijden binnen handbereik. Het is niet heel goed te zien, maar het leek er op dat je middels een handeltje op het stuur de app kan bedienen. Yes! Altijd connected en gefocussed op de weg gezien je zelfs bij het vooruitkijken nog kan zien wie je appt en belt. Er wordt benadrukt dat dit de veiligheid ten goede komt en dat het concept bedacht is om het grote aantal ongevallen door scooterrijders die met hun smartphone bezig zijn terug te dringen. Ik heb daarover meteen mijn bedenken:

  1. Kan je het scherm wel goed zien als de zon er op schijnt en zit je dan niet met je porum 1 cm boven dit extra gecreerde scherm alsnog niet op te letten?
  2. Als er iets (een hele unit aan informatie wat niet kan wachten) in de weg zit voor je zicht: Hoe komt dit de veiligheid ten goede?
  3. Moet je wel willen afgeleid worden door apps en telefoontjes op de motor, of scoot?

Smart windscherm Samsung (4)Misschien moet ik gewoon weer even wennen aan zo een nieuw concept en helpt het de scooter populatie inderdaad tegen het uitsterven omdat ze teveel met hun telefoon bezig zijn. In ieder geval WEL plus 1 voor het hoge gadget gehalte.

[kad_youtube url=”https://youtu.be/INTKTrzs6vo” width=704 height=396 ]

Smart windscherm Samsung (1)Smart windscherm Samsung (3)Smart windscherm Samsung (2)

Bron – Yamaha

- Advertentie -

Nieuw

- Advertentie -

Gerelateerd

- Advertentie -