Spaakwielen voor (bijna) iedere motor

- Advertentie -

Kineo spaakwielen

“Spaakwielen” Het klinkt natuurlijk ouderwets, dat heeft niemand meer, dat is alleen voor oude fietsen van voor 1980, hier en daar een verdwaalde chopper heeft het nog… Maar op een moderne racer of naked kan het echt niet meer. Lange tijd was dat ook zo. Spaakwielen konden de PK’s van een moderne motor niet aan, wat dachten we van de combinatie met schijfremmen. Met trommelremmen ging het nog, of wat te denken van eenzijdige ophanging, dat kan nooit met spaakwielen dat is lang niet sterk genoeg. Zo zijn er nog 1000 redenen te bedenken waarom de ouderwetse gespaakte wielen uit het straatbeeld zijn verdwenen en enkel terug zijn te vinden op choppers, classics en crossers.

Echter, tijden veranderen en de historie komt terug, de belachelijke snorren en baarden uit de jaren 70 en 80 zijn nu ook weer hartstikke hip (in een moderner variant) en dat is hetzelfde voor gespaakte wielen. Ze komen tegenwoordig in allerhande kleuren en maten, schijven monteren is geen enkel probleem, PK restricties zijn er (nagenoeg?) niet meer en zelfs eenzijdige ophanging kan tegenwoordig.

Voor praktisch iedere motor kun je nu een setje met spaakwielen verkrijgen, waarbij je zelf kunt kiezen voor de kleur naaf, de kleur velg, de spaaknippels en de kleur van de spaak zelf (nou ja toegegeven zwart of rvs is niet heel veel keus). Indien je motor is voorzien van eenzijdige ophanging dan worden de spaken aan 1 kant van de velg gemonteerd hetgeen er geweldig uitziet.

Voor het monteren van remschijven en tandwielen zijn er geen speciale vereisten en past ieder standaard setje, maar daarbij moet opgemerkt worden dat bij zulke speciale wielen eigenlijk ook een paar bijpassende tandwielen en remschijven horen.

Dus heb jij dikke naked bike of een racer en wil je wel eens iets anders, iets aparts dat weinigen (nog) hebben en je hebt een oude sok met geld onder je bed liggen, want goedkoop zijn ze niet, kijk dan eens naar het klassieke gespaakte wiel met een hypermodern tintje. Omdat plaatjes nu eenmaal meer zeggen dan woorden, hier even wat plaatjes in verschillende kleurstellingen.

Capture Capture4 Capture5

Meer info op Bike HPS

- Advertentie -

Nieuw

- Advertentie -

Gerelateerd

- Advertentie -