Advertentie

Al wat ouder nieuws, maar ik heb ook pas kort de film Hitting the Apex gezien waardoor ik nu meer zoek naar nieuws rondom de MotoGP. Ik stuitte op een bericht daterend rond mid december waarin wordt gemeld dat Ducati eind november bekend heeft gemaakt dat Casey Stoner voor 2016 terugkeert naar het team. Onder het mom van testrijder en ambassadeur, maar wereldkampioen Jorge Lorenzo denkt er compleet anders over. Hij rekent erop dat Stoner het niet kan laten om volgend jaar een aantal MotoGP-races te rijden.

“Hij zal het ongetwijfeld mooi vinden om met een wildcard deel te nemen aan sommige races”, zegt Lorenzo in een interview met MotoGP.com. “Ik denk ook dat dit de intentie van zowel Stoner en Ducati is. Ik had eigenlijk verwacht dat Casey het afgelopen seizoen al een keer zou racen, maar wegens omstandigheden is dat er niet van gekomen. Maar ik weet zeker dat hij op Phillip Island of andere circuits graag in actie komt.”
Als Stoner echt aan de start verschijnt, zal hij volgens Lorenzo meteen competitief zijn. “Hij zal, denk ik, het gevecht om de overwinning met ons aan kunnen gaan. Ik heb heel weinig, of misschien wel niet één, coureurs met het natuurlijke talent van Casey gezien. Hij is altijd meteen snel, ongeacht de motor of de weersomstandigheden. Het zou geweldig nieuws voor iedereen zijn als hij terugkeert aan de start. De MotoGP is zwaar en de concurrentie is hevig, maar het zou fantastisch zijn als Casey er weer bij is.”

Het zou ons in ieder geval ook niets verbazen gezien hij gestopt is door alle mediagekte en niet omdat hij het racen niet meer leuk vind!

In zijn carrière werd de 30-jarige Stoner twee keer, in 2007 en 2011, wereldkampioen in de MotoGP

Dankzij advertenties surf je voor niets