Advertentie

Helm Gadget: Vozz Helmets

Achter de ontzettende lol wat motorrijden heet schuilt altijd een klein duveltje in vorm van een schuivertje, aanrijding of een kopduel die je eigenlijk niet aan had willen gaan. De Australische start-up, Vozz Helmets, denkt voor de gevallen dat je ongewild in duel bent een oplossing te bieden. Een ‘revolutionair’ ontwerp zorgt voor een betere passing om jouw hoofd en tevens kan je de helm hierdoor eenvoudiger van je hoofd af krijgen (ook na een ongeval). Middels 2 knoppen aan de zijkant van de helm vouw je de achterkant weg waardoor je bolletje weer ontzien kan worden van de beschermende schaal. Met het ontwerp is de DD-sluiting overbodig en heb je uberhaupt geen kin-sluiting meer nodig.vozz helmetsvozz helmets 2Wat kritische noten: De helm is bedacht in Australie, maar ik mag hopen niet geproduceerd in China. Ik zie al gebeuren dat de knoppen haperen en je de hele middag met de helm op het terras zit…Als je de helm in vorm van een jethelm neemt heb je alleen nog een haarband die je beschermd? Ach ja, als het inderdaad veiliger blijkt te zijn ben ik meteen voor.  Tot die tijd houd ik nog wel even mijn kekke AGV K5 op mijn hoofd.

Eigenlijk weet ik niet goed wat ik hiervan moet vinden: Niet heel mooi, maar interessant en vernieuwend is dit wel en qua gadget gehalte scoort hij een dikke voldoende. Hieronder nog wat Youtube filmpjes om je mening een beetje te vormen:

Meer info, even surfen naar Vozz Helmets