Advertentie

Een topvermogen van maar liefst 208 PK bij 12.750 toeren op de Ducati Streetfighter V4? Als we de teaser van Ducati mogen geloven wel, maar op 23 Oktober weten we het zeker.

In een semi cryptische post laten zij weten dat er een motor zal worden onthuld met het Desmosedici Stradale blok, twee aerodynamische vleugels en het elektronische pakket van de Panigale V4. De motor zal 178 kg wegen en dit hele pakket is aangebracht op een motor met een hoog stuur zonder kuip….

Dat laten we even op ons inwerken. Maar dan is één plus één toch echt twee. Dit gaat over de Streetfighter V4 en niet over een Ducati drone. Op eerder vertoonde fotos van het prototype zie je dat de koplamp overeenkomt met de Facebook post en naast de motor hangen de dubbele vleugels.

Het zal er om spannen welke naked zich mag kronen tot de grootste absurdste PK fabriek. De Kawasaki Z H2 zal zich niet snel gewonnen geven. Je vraagt je toch een beetje af hoe ver deze marketing trend wil gaan. Zo een ongelofelijke bak aan vermogen op de openbare weg tussen zelfrijdende auto’s. Wat wil men toch?

Terug naar de Duc. We vergeten maar even het tragische incident tijdens de Pikes Peak Hill Climb. Niet om de held Carlin Dunne te vergeten. Wel omdat dit weer een prachtige motor zal zijn die geen smet verdiend. Misschien dat de eerste editie naar hem te vernoemen juist weer een mooi gebaar zou zijn? Ride in Peace Carlin…

Bron: Facebook Ducati
Fotos: Ducati

Dankzij advertenties surf je voor niets