EyeRide HUD – Een must have?

Heads up dislplay voor op de motor

HUD, Heads-Up Display, en wel voor op de motor. Ik heb hier al eens wat over gevonden enige tijd geleden, maar het lijkt er op dat dit binnenkort eindelijk meer in het straatbeeld zal komen. Ik stuitte op een bedrijf met de naam EyeLights met hun EyeRide. Een alles-in-één Head-Up Display gecombineerd met een stereocommunicatiesysteem. Hiermee kan de navigatie in het gezichtsveld worden geprojecteerd terwijl de ogen op de weg kunnen blijven. Handig?

Als het allemaal goed werkt denk ik van wel! De EyeRide HUD van EyeLights betreft geen geintegreerd systeem dat alleen in combinatie met een helm gekocht kan worden. Zij hebben de focus om dit uit te brengen zodat het in iedere helm te monteren valt. Prettig, want hoe goed je ook bent met je tech: Laat het helm maken maar gewoon over aan de experts. En dat hebben ze gedaan, want het HUD systeem is in te bouwen in een waslijst aan helmen.

- Advertentie -
Foto embedded via Eyelights


De EyeRide HUD wordt verbonden met je telefoon waardoor je, net als met een gewone intercom overigens, kan bellen. Het verschil zit er in dat je nu wel ziet wie je belt. Ook kan je de navigatie volgen wat via je telefoon in je zak draait zodat de telefoon kan blijven zitten. Dit alles wordt geprojecteerd op een piepklein doorzichtig plaatje die je net boven je oog dient te positioneren in je helm.

Bijna alle apps van Android Auto en Apple Carplay werken via de HUD. Ook kan je een muziekje opzetten, maar persoonlijk vind ik dat niet prettig op de motor. Een klein nadeel is als je het mij vraagt het ontbreken van een camera die naar achteren gericht staat en ik vraag mij af hoe lang je telefoon meegaat als je een dag op pad bent. De HUD zou een batterijduur van ongeveer 8 uur moeten hebben en is binnen 2 uur opgeladen. Maar je telefoon die de navigatie streamt de hele dag? Dat wordt een USB kabeltje mee denk ik….

Toch ben ik na het kijken van de videos erg nieuwsgierig geworden. Hoe fijn is het om geen navigatie klomp op je stuur te hebben en allerlei belangrijke informatie binnen je gezichtsveld te hebben zonder dat dit stoort. Ik kan mij voorstellen dat als het systeem werkt zoals het hoort te werken door velen in de helm geknutseld gaat worden.

Nu aan te schaffen voor een schamel bedrag van 259 euro via het Kickstarter project. Niet duur als je het mij vraagt. Op het moment van typen zijn er meer dan 1700 bestellingen gedaan.

Meer info: Eyelights
Meedoen aan het kickstarter project via Kickstarter.com

Nieuw

- Advertentie -

Gerelateerd