Triumph Trident komt er aan

Triumph Trident spy pics

De Triumph Trident. Geen tandpasta en ook geen drietand, maar een ‘nieuwe’ roadster van Triumph. Het Engelse motormerk verkeert inmiddels in de laatste testfase van een opnieuw uit te brengen driecilinder roadster model die onder de naam Trident is aangekondigd. Uit vervlogen tijden kennen we de Trident ook wel als de BSA Rocket en was toen al een geavanceerd model die ontworpen was door zowel BSA, als door Triumph. Het belooft dus allemaal wat te worden.

- Advertentie -

Afgelopen augustus 2020 werd het Trident model voor het eerst genoemd en Triumph laat je graag al kennismaken met de motor nu hij opereert in testfase. Natuurlijk in geheel eigen camouflage bestickering zodat er niet teveel prijs wordt gegeven. In eerste instantie lijkt de motor wat weg te hebben van de MT en de XSR serie van Yamaha. Maar ik kan er natuurlijk weer helemaal naast zitten.

De Triumph Trident komt met de volgende kenmerken

  • Driecilinder vermogen en koppelrijke prestaties
  • Standaard toonaangevende technologie
  • Triumph’s toegankelijke wendbaarheid en het vertrouwenwekkende rijgedrag

Dan is het driecilinder blok sowieso al 1 USP waarvoor je warm zou lopen. Echter meldt de fabrikant dat de motor ook nog eens concurrerend geprijsd zou zijn voor een nieuwe generatie aan motorrijders. En een concurrerende prijs is fijn om te horen, mits we weten wat dit zal inhouden en waarmee deze concurreert. Als we weer afgaan op de MT, of XSR 700 van Yamaha dan zal dit rond de 9.000 euro liggen? De Street Triple S begint bij 10.600 euro en dat is toch wel fors duurder.

Het blok van de Triumph Trident?

Ik kan ook nog helemaal niets vinden over het blok. Het kan zowel van de Triumph Street Triple S, als van de Street Triple RS zijn overgenomen. Gezien het een ‘instapmodel’ wordt vermoed ik dat het een 660 CC motor zal zijn.

Voor nu nog allemaal vraagtekens, wat gecamoufleerde plaatjes kijken en afwachten tot begin 2021.

Bron en fotos: Triumph

Nieuw

- Advertentie -

Gerelateerd