Kawasaki Z H2: supercharged tot 200 PK

Kawasaki Z H2 - Een bijzondere verschijning

- Advertentie -

Na alle teasers de afgelopen weken staat de Kawasaki Z H2 sinds gisteren op je netvlies. Een wat opmerkelijke verschijning noemen we het maar, want echt mooi…… Puur persoonlijk natuurlijk, maar er is niet veel scherpte aan de voorkant terug te zien ten opzichte van de Z900, of Z1000. Vanaf bepaalde kanten lijkt het net een tourmotor en dat maakt hem minder ‘naked’ en niet echt spectaculair in zijn segment.

Een Kawasaki Z model supercharged, dat zou de naked to beat zou worden, maar we zijn er inmiddels achter dat hij is ‘verslagen’ op de belangrijkste marketinghype door de Ducati Streetfighter V4. Namelijk PK’s: 208 vs 200. Als we NM met elkaar vergelijken zien we dat de Japanner de Italiaan weer flink overtreft, een respectabele 137 vs 123. Qua gewicht is de Kawasaki Z H2 wat corpulent en moet hij bijna 39 kg toegeven op de Duc, maar dit maakt ook allemaal niet heel veel uit, want je zal er weinig van merken als je uiteindelijk de één of de ander berijdt.
Genoeg vergeleken. Eens kijken wat er allemaal aan de motor hangt en wat de specificaties zijn.

De Kawasaki Z H2 is erg compleet en niet alleen geschikt voor een select groepje hardrijders. Door flink wat toevoegingen is de motor ook voor de mindere Goden vrij toegankelijk. Zo zit er een slipper-clutch op die je de foutjes vergeeft als je even te sportief terugschakelt, of net even in een verkeerde versnelling op een rotonde zit. Maar ook is de Z H2 voorzien van een grote hoeveelheid elektronische hulpsystemen zoals Power Modes, Traction Control, Cornering Management, Intelligente ABS en een IMU om de ABS en Traction Control te voorzien van feedback over de stabiliteit van de motorfiets. Zoals Kawasaki aangeeft: “Deze systemen zijn ontworpen om gecontroleerd om te gaan met de kracht van de Supercharged motor, de rijder te ondersteunen en tegelijkertijd een grote hoeveelheid aan informatie te verzamelen. Bovendien verhogen de Elektronische Cruise Control en quickshifter het rijcomfort.” Wat mij betreft is de Cruise Control wel de opvallendste, maar wel een aangename toevoeging.

Type motor
Vloeistofgekoelde, 4-cilinder 4-takt lijnmotor met supercharger
Cilinderinhoud (cm3)
998 cm³
Boring x Slag
76 x 55 mm
Kleppensysteem
DOHC, 16 kleppen
Brandstofsysteem
Brandstofinjectie: 4 x Ø 38 mm met ovalen hulpsmoorkleppen
Start systeem
Elektrisch

Maximum vermogen
147,1 kW {200 PK} / 11.000 tpm
Maximum koppel
137 N•m {14 kgf•m} / 8.500 tpm
CO2 uitstoot
148 g/km
Transmissie
6 versnellingen

Remmen, voor
Dual semi – floating 290mm discs, Caliper: Dual radial – mount, Brembo M4.32 monobloc, opposed 4-piston
Remmen, achter
Single 250mm disc. Caliper: 2 – piston
Vering, voor
43mm inverted fork with rebound and compression damping, spring preload adjustability and top out springs
Vering, achter
Uni-Trak gas-charged shock with piggyback reservoir, compression damping, rebound damping, remote spring preload adjustability and top out spring

Type frame
Trellis frame, hoogwaardig staal
Veerweg voor
120 mm
Veerweg achter
134 mm
Band, voor
120/70ZR17M/C (58W)
Band, achter
190/55ZR17M/C (75W)
Wielbasis
1.455 mm
Zithoogte
830 mm
Brandstofcapaciteit
19 liter

De motor springt misschien niet meteen in het oog qua looks in vergelijking met de Italiaanse paradepaardjes, maar de specificaties zijn indrukwekkend. Zo ook de techniek achter het supercharged blok. Een testritje inplannen staat zojuist genoteerd op de to-do lijst.

De Z H2 zal medio februari bij de dealers staan voor een nog onbekende prijs.
Later meer!

Meer info: Kawasaki

- Advertentie -

Nieuw

- Advertentie -

Gerelateerd

- Advertentie -