Motorrijden in de dolomieten? Vergeet de Jaufenpas niet!

Als iemand het over motorrijden in de Dolomieten heeft dan zal diegene niet snel de Jaufenpas noemen. Je hoort eerder de bekende namen zoals de Stelvio, Gavia, Tonale of de Timmelsjoch. Toch wil je ook eens over de Jaufenpas, want die kent meer dan 20 haarspelden, andere prachtige ‘draaiers’, een geweldig uitzicht en neemt je mee tot 2094 meter hoogte.

Afgelopen nazomer, september 2019, hadden we een route uitgestippeld waarbij we over de Penserjoch naar de Timmelsjoch gingen. Laatstgenoemde wel alleen op en neer over de Italiaanse kant, wat dat paste beter in de dag en scheelt weer wat tol. Echter tussen deze twee passen in kwamen we als dikke onverwachte bonus over de Jaufenpas. Dat was echt verrassend genieten! De bergpas gaat meteen op de wil-ik-nog-wel-eens-heen-met-de-motor-lijst.

- Advertentie -

Zoals je al een klein beetje kan zien is het asfalt er weer erg goed, zoals overigens op vrijwel iedere plek in de Dolomieten. De opzet van de bochten is erg ruim, de verkanting goed, en een voordeel is dat je tegenliggers al van ver kan zien aankomen. Dan moedigen wij het nooit aan om continue beide stroken te gebruiken, maar het is fijn als je niet hoeft te schrikken van tegemoetkomend verkeer. Of wetend dat je de mogelijkheid hebt om uit wijken als je een klein foutje maakt.

De pas laat je ongeveer 1500 meter stijgen ten opzichte van de start- en eindpunten en kent een gemiddelde hellingshoek van rond de 7.5%. Niet misselijk! Dus motorrijden in de Dolomieten? Zet de Jaufenpas er maar bij op de lijst.

Route: Myrouteapp

Nieuw

- Advertentie -

Gerelateerd