Suzuki ’teased’ met Iconische DR-Big?

- Advertentie -

Een beetje knullige tease tussen alle sensatie van de andere merken. Suzuki lijkt de laatste jaren op sommige vlakken enigszins achterop geraakt ten opzichte van de concurrentie. De nieuwe modellen zijn, op de Katana na, niet erg inspirerend en de marketing evenmin. Toch is Suzu nog redelijk vertegenwoordigd in top 10 lijstjes van best verkochte motoren van de afgelopen jaren. Vooral door het succes van de V-Strom en de GSX range. Gaat deze Suzuki DR-Big voor meer succes zorgen?

Terugkomend op de uitgebrachte videos van Suzuki. De eerste plaagstoot gaat over een paar sleutels op een glazen tafel (heeft iemand nog een glazen tafel tegenwoordig?), en een paar ‘middle aged’ vissers. Je hoopt op wat glimpen van een nieuw model, of in ieder geval opbouwende sensatie naar wat gaafs. Want motoren zijn altijd gaaf en vissen iets alledaags. Wat de tease uitdraagt is eerder een commercial voor trapliften, of een kleefpasta voor een gebit dan spanning opbouwend voor een nieuw model motor. Vreselijk! Jammer! Dit!

- Advertentie -

De tweede tease is wel al meer richting hoe het zijn moet. Het gaat tenminste over een motor, silhouetten en knipperende lichten. Begin dit jaar ging de ronde dat Suzuki het DR-Big model weer op de markt zou brengen en dat zou dan op basis van een V-Strom zijn. Zo lijkt het ook in de silhouetten van de video, temeer omdat er een V-vormend licht over de motor schijnt in de eerste frames. Ook als je de kleurstelling bekijkt ten opzichte van enkele modellen uit de jaren 80 dan stijgt het vermoeden dat dit een combinatie is van deze modellen. De Suzuki DR-Big was overigens een tof rally model, aka woestijnbeuker, uit de jaren tachtig-negentig en bijna zeroes.

De Katana is ook al een erg leuk model in de goede richting en retro fietsen hebben nou eenmaal een streepje voor. Kan zomaar wat zijn. Met de DR-Big moet Suzuki de strijd aan met de Triumph Tiger Explorers, BMW GS’en, KTM Adventures, Yamaha Tenere’s, Honda Africa Twin’s en de Ducati Desert X. De DR-Big was tenslotte het voorbeeld van veel van deze modellen met een grote tank, hoog zadel en bijzondere ‘snavel’.

Later meer!
Bron en foto: Suzuki YT

- Advertentie -

Nieuw

- Advertentie -

Gerelateerd